De voordelen van professioneel vastgoedbeheer

Het beheren van vastgoed kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Of u nu één woning of een groot portfolio bezit, het beheren van huurders, onderhoud en financiën vereist nauwkeurigheid, tijd en expertise. Hier komt professioneel vastgoedbeheer om de hoek kijken. Bij Extate Housing bieden wij een complete dienstverlening voor verhuur en vastgoedbeheer, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de dagelijkse operationele taken van uw vastgoed. In deze blog bespreken we de belangrijkste voordelen van professioneel vastgoedbeheer.

1. Volledige verhuur- en beheerservice
Een van de grootste voordelen van ons vastgoedbeheer is dat wij zowel verhuur als beheer onder één dak aanbieden. Dit betekent dat wij het gehele proces van het vinden van huurders tot het onderhouden van de objecten. Als eigenaar hoeft u zelf niets te doen. Wij houden u echter altijd volledig op de hoogte. Als er bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden nodig zijn, voeren we deze nooit uit zonder uw toestemming. Ons vastgoedbeheer biedt u de geruststelling dat u betrokken blijft bij belangrijke beslissingen zonder de lasten van dagelijkse taken.


2. In-house klusteam voor snel onderhoud
Onderhoud kan een van de meest tijdrovende aspecten van vastgoedbeheer zijn, vooral wanneer er spoedgevallen zijn. Bij Extate Housing beschikken we over een in-house klusteam dat klaarstaat om technische problemen snel op te lossen. Of het nu gaat om een kleine reparatie of een spoedgeval, ons team is altijd beschikbaar om uw huurders te helpen.

We monitoren alle werkzaamheden nauwkeurig en zorgen ervoor dat u als eigenaar altijd op de hoogte blijft van de status. Elk probleem wordt professioneel afgehandeld, en wij zorgen ervoor dat zowel u als de huurder tevreden zijn met het resultaat.


3. Contactpunt voor huurders
Als vastgoedbeheerder fungeren wij als het enige contactpunt voor uw huurders, ongeacht het onderwerp. Of het nu gaat om vragen over de huur, onderhoudsproblemen of andere zaken, uw huurders kunnen altijd bij ons terecht. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het beheren van huurdersrelaties of het beantwoorden van vragen, omdat wij dat voor u doen.

Ons vastgoedbeheer zorgt ervoor dat huurders altijd direct geholpen worden, wat leidt tot een betere huurderservaring en een lagere kans op problemen of klachten. Dit versterkt de relatie tussen huurder en beheerder en zorgt er zelfs voor dat huurders langer blijven.


4. Planmatig onderhoud zonder zorgen
Goed onderhoud is cruciaal voor de lange levensduur van uw vastgoed en tevreden huurders. Bij Extate Housing zorgen we ook voor planmatig onderhoud. Dit betekent dat we op gezette tijden preventief onderhoud laten uitvoeren, zoals schilderwerk of het onderhouden van installaties, zodat grote problemen op langere termijn voorkomen worden.

Indien nodig vragen wij offertes op bij verschillende partijen, vergelijken deze en plannen de werkzaamheden in. Daarbij zorgen we ervoor dat alles soepel verloopt, inclusief het communiceren met de huurders over eventuele afspraken. U krijgt alle informatie gepresenteerd, maar hoeft zelf niets te organiseren.


5. Regelmatige tusseninspecties
Naast de gebruikelijke begin-, voor- en eindinspecties van een huurcontract, voeren wij ook iedere 4-6 maanden een tusseninspectie uit. Dit helpt ons om in de gaten te houden hoe de woning wordt onderhouden en biedt ons de kans om contact met de huurders te onderhouden.

Deze inspecties zorgen ervoor dat eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en aangepakt. Ze zijn ook een gelegenheid om ervoor te zorgen dat de huurder zich aan de afspraken houdt, zoals het netjes houden van de woning. Door regelmatig contact te hebben, blijft de relatie met de huurder goed, wat belangrijk is voor langdurige huurcontracten.


6. Professionele maandelijkse afrekeningen
Financiële transparantie is een belangrijk aspect van vastgoedbeheer. Daarom ontvangt u van ons elke maand een overzichtelijke en professionele afrekening. Hierin vindt u alle relevante informatie, zoals de ontvangen huur, onze beheersvergoeding en eventuele kosten voor onderhoud van ons klusteam of externe partijen.


7. Toegang tot een persoonlijk portaal
Bij Extate Housing geven wij eigenaren toegang tot een persoonlijk online portaal. Dit portaal biedt u volledige transparantie en controle over uw vastgoed. U kunt hier op elk moment de huurstromen van al uw objecten bekijken, facturen inzien en zelfs correspondentie tussen ons en de huurder volgen.

Het portaal is een waardevol hulpmiddel voor eigenaren die betrokken willen blijven zonder de administratieve lasten. Alles wat u nodig heeft, is op één plek beschikbaar, waardoor u snel en gemakkelijk toegang heeft tot alle belangrijke informatie.


Conclusie
Professioneel vastgoedbeheer bij Extate Housing biedt u de kans om te profiteren van een zorgeloze ervaring, waarbij wij de lasten van verhuur en beheer voor u overnemen. Met een volledige verhuur- en beheerservice, een in-house klusteam, regelmatige inspecties, planmatig onderhoud en een helder financieel overzicht, zorgen wij ervoor dat uw vastgoed in de beste handen is.

Bent u op zoek naar betrouwbaar en efficiënt vastgoedbeheer? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw vastgoedportefeuille.

Benieuwd naar de verhuurwaarde van je woning?

Bereken via ons gratis je verhuurprijs!

Doe de gratis aanvraag